Denizli – Ankara karayolunda Denizli merkezine 30 km. mesafede Honaz ilçesi Kaklık Kasabasındadır. Kaklık Mağarası damlataşı, sarkıtları ve dikitleriyle süslü olup Pamukkale’de bulunan travertenlere benzer. Traverten basamaklarıyla eşine rastlanmaz güzellikte olup, Küçük Pamukkale veya Mağara Pamukkale olarak adlandırılmaktadır. Mağara içerisinde bol miktarda termal su bulunmaktadır. Berrak, renksiz ve kükürt kokulu olan bu su varlığı bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca mağaranın yakınında ziyaretçilerin istifadesine sunulmak üzere yapılan yüzme havuzu, küçük amfi tiyatro, seyir alanları, kafeterya ve kameriyeler mayıs 2002 tarihinden itibaren turizmin hizmetine sunulmuştur.
Düden – kaynak, çöküntü obruğu konumlu aktif bir magara olan Kaklık Mağarası’nın çevresi Mesozoik kireçtaşları, Eeosen marn, kil, kumtaşı ve konglomeraları, miyosen – pliyosen yaşlı kil, kum, Marn ve kalkerler ile kuveternere ait traverten ve alüvyonlardan meydana gelmiştir.
Kaklık Mağarasının doğrudan gün alan ve sürekli damlayan veya akan duvarlarında, sık bir yosun ve küçük yapraklı sarmaşık türü bitkiler gelişmiştir. Aydınlanmaya bağlı olarak gün içinde yeşilin değişik tonlarını alan bu bitkiler, mağaraya ayrı bir güzellik katmıştır.